Μεταμόσχευση μαλλιών FUT

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης (ανδρική τριχόπτωση, γυναικεία τριχόπτωση) η οποία αποκτά όλο και περισσότερη δημοτικότητα.

Η αλήθεια είναι ότι τα αποτελέσματα της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι εξαιρετικά και η μέθοδος αυτή έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να αποκαταστήσουν την εικόνα του τριχωτού της κεφαλής τους.

Το κόστος της μεταμόσχευσης μαλλιών καθορίζεται από το τελικό αποτέλεσμα. Η μεταμόσχευση μπορεί να εκτελεστεί μόνο από έμπειρους χειρούργους και έμπειρη ομάδα.

Μεταξύ των διαφόρων τεχνικών μεταμόσχευσης μαλλιών, όπως η μεταμόσχευση μαλλιών FUΤ και η μεταμόσχευση μαλλιών FUE, που χρησιμοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο, η μεταμόσχευση μαλλιών FUT αποτελεί μια δοκιμασμένη στο χρόνο μέθοδο, η οποία είναι γνωστή για την ακρίβεια και τα φυσικά αποτελέσματα που προσφέρει.

Ποια είναι τα βήματα της μεταμόσχευσης μαλλιών FUT;

Η μεταμόσχευση μαλλιών FUT είναι μια χειρουργική διαδικασία που περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

Προετοιμασία της δότριας περιοχής. Ο ασθενής τοποθετείται σε αναπαυτική

στάση προκειμένου να καθαριστεί και να αποστειρωθεί η δότρια περιοχή.

Η δότρια περιοχή είναι συνήθως το πίσω μέρος ή οι πλευρές του τριχωτού της κεφαλής, καθώς η τριχοφυΐα σε εκείνες τις περιοχές είναι ιδανική για τη διαδικασία.

Εξαγωγή του μοσχεύματος. Χρησιμοποιώντας ένα ειδικό χειρουργικό εργαλείο, ο χειρουργός εξάγει ένα συνεχές μόσχευμα από τη δότρια περιοχή που έχει ορίσει.

Μετά τη συλλογή του μοσχεύματος στο σημείο παραμένει μία γραμμική ουλή 0,5 έως 1mm η οποία καλύπτεται  απόλυτα, εφόσον  υπάρχουν  μαλλιά μήκους 1cm στην δότρια περιοχή.

Τονίζουμε ότι δεν ξυρίζουμε, ούτε κουρεύουμε την δότρια περιοχή. Επίσης με την ειδική τριχοφυτική σύγκλειση φυτρώνουν τρίχες μέσα από την ουλή και δεν έχουμε συνεχή γραμμική ουλή.

Κατά την αποχώρηση δεν υπάρχουν σημάδια επέμβασης εμφανή στην δότρια περιοχή.

Επεξεργασία μοσχεύματος. Στη συνέχεια το μόσχευμα παραλαμβάνεται από μια έμπειρη ομάδα η οποία το διαχωρίζει σε μικρομοσχεύματα, σύμφωνα πάντα με το σχέδιο μεταμόσχευσης που έχει οριστεί.

Προετοιμασία λήπτριας περιοχής. Ο χειρουργός προετοιμάζει την περιοχή που θα δεχτεί τα μικρομοσχεύματα δημιουργώντας μικροσκοπικές τομές με τη χρήση ειδικού εργαλείου.

Τοποθέτηση μικρομοσχευμάτων. Τα μικρομοσχεύματα τοποθετούνται στις προκαθορισμένες θέσεις υποδοχής  χειροποίητα, με τέτοιον τρόπο ώστε να εξασφαλιστεί ένα φυσικό αποτέλεσμα

Μετεγχειρητική φροντίδα. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο χειρουργός δίνει στον ασθενή του εξατομικευμένες μετεγχειρητικές οδηγίες αναφορικά με τον τρόπο φροντίδας της περιοχής.

Βασικό πλεονέκτημα της μεθόδου ,όταν εκτελείται από χειρουργό με μεγάλη εμπειρία στην μεταμόσχευση μαλλιών, είναι η γρήγορη επιστροφή του ενδιαφερόμενου στην επαγγελματική του και κοινωνική του ζωή διότι δεν χρειάζεται ούτε κούρεμα, ούτε ξύρισμα του κεφαλιού.

Είναι μέθοδος με πολλή μεγάλη ακρίβεια ως προς την επεναφύτρωση των μοσχευμάτων και την μακροχρόνια βιωσιμότητα τους. Εννοείται ότι είναι ανώδυνη όλη η διαδικασία. Μπορεί να εκτελεστεί χωρίς περιορισμούς, σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις

Για εξατομικευμένες πληροφορίες για τη μεταμόσχευση μαλλιών καθώς και για ένα θεραπευτικό πλάνο το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, επικοινωνήστε με τον Γενικό Χειρουργό Μπρέντα Θεόδωρο, ο οποίος βρίσκεται στη διάθεσή σας.