Μεταμόσχευση φρυδιών

Η αισθητική χειρουργική είναι ένας τομέας που δεν χαρακτηρίζεται από στασιμότητα, αντιθέτως εξελίσσεται και προσαρμόζεται ανάλογα με τη φιλοσοφία και τις τάσεις κάθε εποχής.

Την παραπάνω πρόταση μπορούμε να την επιβεβαιώσουμε ταξιδεύοντας με τον νου μας μερικά χρόνια πίσω όπου η εποχή χαρακτηριζόταν από λεπτά, καλοσχηματισμένα φρύδια που διέφεραν αρκετά από τα φυσικά φρύδια.

Αντίθετα, στην εποχή που διανύουμε τώρα, την τιμητική τους έχουν τα πιο έντονα, φυσικά φρύδια με πλούσιο όγκο. Για τα άτομα που δεν έχουν έντονα φρύδια αλλά επιθυμούν να αποκτήσουν, τη λύση έρχεται να δώσει η μεταμόσχευση φρυδιών.

Τι είναι όμως η μεταμόσχευση φρυδιών;

Η μεταμόσχευση φρυδιών είναι μια σύγχρονη αισθητική διαδικασία η οποία στοχεύει στην ενίσχυση και αποκατάσταση της εμφάνισης των φρυδιών.

Περιλαμβάνει τη μεταμόσχευση τριχοθυλακίων από ένα άλλο μέρος του σώματος στην περιοχή των φρυδιών.

Η τεχνική αυτή είναι κατάλληλη για άτομα με λεπτά, αραιά ή ασύμμετρα φρύδια, καθώς τους επιτρέπει να αποκτήσουν γεμάτα φρύδια, με μεγαλύτερο όγκο τα οποία δημιουργούν μια πιο φυσική εικόνα.

Πώς πραγματοποιείται η διαδικασία;

Η διαδικασία της μεταμόσχευσης ξεκινά με την εξαγωγή των τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η περιοχή αυτή είναι το πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής.

Οι θύλακες επιλέγονται από τον Χειρουργό ο οποίος θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός ώστε να διαλέξει μόνο τους θύλακες που ταιριάζουν με το χρώμα, την υφή και το φυσικό μοτίβο ανάπτυξης των υφιστάμενων τριχών των φρυδιών.

Τα τριχοθυλάκια που εξάγονται από τη δότρια περιοχή, μεταμοσχεύονται στα σημεία του φρυδιού που έχουν οριστεί μέσω της κατάλληλης μεθόδου.

Μεταμόσχευση φρυδιών μέσω της μεθόδου FUE

Μια σύγχρονη και ακριβής μέθοδος μεταμόσχευσης που χρησιμοποιείται ευρέως είναι η μέθοδος FUE. Πρόκειται για μια εξειδικευμένη τεχνική η οποία στοχεύει στην αποκατάσταση και βελτίωση της εμφάνισης των φρυδιών.

Η μέθοδος FUE είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία η οποία περιλαμβάνει την εξαγωγή μεμονωμένων τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή και στη συνέχεια τη μεταμόσχευσή τους στη λήπτρια περιοχή.

Η μέθοδος FUE ξεκινά με την προετοιμασία της δότριας περιοχής, η οποία είναι συνήθως το πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής. Το συγκεκριμένο σημείο επιλέγεται σε πολλές περιπτώσεις εξαιτίας της ομοιότητας των τριχών με αυτές των φρυδιών.

Οι τρίχες συλλέγονται με προσοχή με τη χρήση ενός ειδικού εργαλείου, εξασφαλίζοντας ελάχιστη βλάβη στον περιβάλλοντα ιστό. Στη συνέχεια, δημιουργούνται μικροσκοπικές τομές στις περιοχές του φρυδιού που έχουν οριστεί και εισάγονται τα τριχοθυλάκια.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι ο Χειρουργός εκτελεί τη διαδικασία με απόλυτη ακρίβεια και λεπτότητα χειρισμών ακολουθώντας τη φυσική κατεύθυνση και γωνία ανάπτυξης του φρυδιού. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της μεθόδου FUE;

Η μέθοδος FUE προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα σε αυτούς που την επιλέγουν με σημαντικότερα τα εξής:

 • Αποτελεί μια ελάχιστα επεμβατική χειρουργική μέθοδο η οποία δεν απαιτεί μεγάλες τομές και ράμματα.
 • Επιτρέπει την ταχύτερη ανάρρωση συγκριτικά με άλλες μεθόδους.
 • Έχει φυσικά αποτελέσματα.
 • Η δότρια περιοχή επουλώνεται γρήγορα και ανακτά την αρχική της εικόνα χάρη στα μικροσκοπικά σημάδια παρακέντησης.
 • Μειώνει την ταλαιπωρία και εκμηδενίζει τον πόνο μετά την επέμβαση.
 • Έχει χαμηλότερο κίνδυνο επιπλοκών όπως μόλυνση ή βλάβη των νεύρων.
 • Προσαρμόζεται εξατομικευμένα στο πάχος και την πυκνότητα του φρυδιού, καλύπτοντας τις ανάγκες και επιθυμίες κάθε ασθενή.

εμφύτευση φρυδιών

Ο Χειρουργός Μπρέντας Θεόδωρος εξειδικεύεται στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών και φρυδιών και είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να σας κατευθύνει σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες, με γνώμονα της ασφάλειά σας. Επικοινωνήστε μαζί του για να αποκτήσετε καλοσχηματισμένα, ομοιόμορφα φρύδια που ανταποκρίνονται στις επιθυμίες σας.

εμφύτευση φρυδιών
εμφύτευση φρυδιών
εμφύτευση φρυδιών

Η μέθοδος FUE, είναι λιγότερο  επεμβατική μέθοδος. Η μέθοδος FUT,  υπερτερεί γιατί έχει σίγουρο και μόνιμο αποτέλεσμα

Η διαδικασία περιλαμβάνει τα εξής:

 • Εξαγωγή μεμονωμένων τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή η συνεχές μόσχευμα που διαχωρίζεται σε υγιή μικρομοσχεύματα, που συνήθως είναι η πίσω περιοχή του τριχωτού της κεφαλής
 • Διάνοιξη μικρών τομών στα φρύδια
 • Μεταμόσχευση τριχοθυλακίων στα σημεία των φρυδιών της λήπτριας περιοχής

 

Όχι. Αντιθέτως, είναι μια εύκολα ανεκτή επέμβαση.

Τα αποτελέσματα της μεταμόσχευσης είναι μόνιμα και ορατά μετά από λογικό χρονικό διάστημα.

 • Γρήγορη ανάρρωση
 • Πολύ καλό αισθητικό και φυσικό αποτέλεσμα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σωστή συνεργασία του/της εδιαφερομενου/νης στην καθημερινή περιποίηση των νέων τριχών σύμφωνα με τις οδηγίες που θα λάβει.
 • Η δότρια περιοχή επουλώνεται γρήγορα
 • Ελάχιστος πόνος η ενόχληση μετά την επέμβαση
 • Προσαρμόζεται εύκολα ανάλογα την επιθυμία του ασθενούς και τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.